sestdiena, 2010. gada 27. februāris

Mazie zābīši mazajai Anniņai


Olgas Anniņas gaidīšanas svētki bija arī mani svētki. Robina organizēšana ļāva man daudz domāt gan par viņu, gan kavēties atmiņās par to, kā es gaidīju savu Undīni. Pirms dažām dienām atkal pārcilāju Undīnes pirmās mīļlietiņas, ko esmu saglabājusi. Toreiz Undīnei uzadīju mazus baltus zābīšus. Biju atradusi vienu kolosālu rakstu kādā vecā žurnālā Sieviete. No visiem bēbīšu zābīšiem ko esmu redzējusi, šis raksts man patīk visvairāk un nu bija pienācis brīdis, kad atkal pieķerties adāmadatām un uztapināt tādus pat zābīšus priekš mazās Anniņas. Anniņu esam sagaidījuši - tas notika pagājšnedēļ, 18. februārī. Un nu ir gatavi arī mazi rozā zābaciņi. Būs ceturtdienas vakarā jāieskrien pie mazās Anniņas, citādāk zābīši vēl kļūs par maziem. :)

svētdiena, 2010. gada 21. februāris

Aknu pastēte (Rimi recepte)


Reiz, iepērkoties Rimi, paķēru lapeli ar aknu pastētes recepti. Vizuāli izskatījās diezgan kārdinoši, tāpēc iedomāju izmēģināt, kas man no tā visa varētu sanākt. Te nu būs:

Un, lūk, arī pati recepte:
500g vistas akniņas;
100g cūkgaļas pakrūte;
3 gab. āboli;
1 glāze ābolu sulas;
150g sviesta;
1 ēdamkarote kalvadoss
(var izmantot arī brendiju);
sāls, pipari, timiāns.

Uz karstas pannas cep aknas apmēram 5-10 minūtes. Pievieno nomizotus, sagrieztus ābolus. Visu sacep, līdz aknas kļūst rozīgas un āboli - pajukuši. Masu sablenderē. Pieber timiānu, sāli, piparus, pielej kalvadosu. Katliņā izkausē sviestu un uzsilda kopā ar ābolu sulu. Sulas-sviesta maisījumu pievieno aknu masai. Visu kārtīgi samaisa (es vēlreiz visu kārtīgi sablenderēju). Lej cepamtraukā, kas izklāts ar plānām cūkgaļas šķēlītēm, virsū uzber timiānu. cep krāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.
Pastēti uzreiz nedrīkst ņemt ārā no cepeškrāsns, jo, strauji mainoties temperatūrai, sviests un aknu masa var atdalīties. Pastēti atstāj izslēgtā cepeškrāsnī, lai tā atdziest pakāpeniski.
Jāsaka godīgi - ēst var. :) Ja kādreiz vēl gribēšu šo recepti gatavot, man jāņem vērā, ka jāņem bišku mazāk ābolu (vai arī ābolu sulas). Man likās, ka tos ābolus vajadzētu just bišku mazāk, pastēte sanāca tāda saldena. Bet es laikam esmu tāds klasikas cienītājs - man garšo 'parastas' pastētes, ar ķiplociņu... ;)