pirmdiena, 2010. gada 15. marts

Vakar nepaveiktais (ir attaisnojuma iemesli) - Biezpiena pīrāgs - un vēl šis tas...


Pagājusī nedēļas nogale mūs te visus bišku izsitusi no sliedēm. Drusku neikdienišķi, ja uz četrām dienām mājās pēkšņi parādās Vislabākais Mazulis Pasaulē, bet paps, iekūlies kārtīgā plaušu karsonī, sestdienas dienā tiek aiztransportēts uz Gaiļezeru. Mazulis jau foršs - ko tur liegties, nav vērts - iedveš mājās pilnīgi citu dzīvību un pat ātro palīdzību liek sagaidīt ar bišku smaidu uz lūpām, pavada daktertantes uz papa istabu un vēl nodemonstrē, kā viņš klepo. :)
Svētdien gaidījām dažus savējos, lai kopīgi papusdienotu un atzīmētu papa jubileju. Diemžēl pusdienas šoreiz sanāca bez papa klātbūtnes un bez iecerētā biezpiena pīrāga. Jūs jautāsiet - vai tad biezpiena pīrāgs arī dabūja plaušu karsoni un aizbrauca uz Gaiļezeru? Nē... biezpiena pīrāgs bija palicis internetā, bet internets - ar Vislabākā Mazuļa Pasaulē mazo rociņu palīdzību - pazudis nezināmā virzienā. Mazā, baltā fleška bija kā gaisā izkūpējusi. Pagājšnakt patiešām mistiskā veidā tā tomēr atradās un manā prātā iestājās pamiers, jo varēju atļauties atmest domu kalkulācijas par to, cik smagu finansiālo zaudējumu tāda fleškas pazušana man radītu.
Šodien visi mēģinām ieiet jaunās sliedēs un saprast, kā nu sakārtot savu ikdienu. Man, piemēram, nākas izmēģināt roku, kā tas ir, kad uz visu dienu mājās siltums jāuztur - cik lielas un cik bieži krāsnī likt malkas pagales, lai mājā nebūtu par karstu vai par aukstu. Un suņaputras vārīšana man ar' bija vesels pārbaudījums. Un vēl jau nemaz nevar zināt, vai tam suņam tas mans vārījums ies pie dūšas. Ņems un pieteiks badastreiku - ka nav īstā vārītāja, ta moš nemaz neēdīs. Bet Undīnei šodien pēc skolas nāksies iemīt taciņu uz autobusu. Būs jāmācās plānot laiks un to nenokavēt, kā arī jāiekāpj īstajā busā. Ļoti negribētos, ka mans bērns kā mazā, baltā fleška arī pazūd nezināmā virzienā. :o
Tad nu lūk - tā kā mazā, baltā fleška veiksmīgi bija atradusies, tad es ar vienas dienas novēlošanos varēju ķerties klāt biezpiena pīrāga pagatavošanai. Vēl gan nezinu, kas to visu apēdīs - būs jānes uz darbu, tā sacīt, tāpat cūkām izbarotu. :) Pa gabaliņam jau noēdīsim, bišku aizvedīsim papam, bet pārējo - sivēniem uz darbu. :D
Recepte jau reizi tika izmantota, tāpēc šī ir pārbaudīta vērtība. To rudens pusē ņēmu no http://www.receptes.lv/ Bet tagad gribas pašai to piefiksēt ar nelielām izmaiņām un precizējumiem. Tos tad varu piedāvāt arī jums, mani cienījamie viesi un klātesošie:

3 olas (3 figūras draugu vienības)
200 g cukura (10 vienības)
1/2 tējkarotes sodas (es liku cepamo pulveri)
1/2 tējkarotes citronskābes (man nebija, tāpēc pieliku vienu ēdamkaroti jāņogu sulas (bez cukura))
400 g vājpiena biezpiena (4 vienības)
100 g sviesta (7 vienības)
150 g miltu (6 vienības) (varētu ņemt mazāk, jo man tā masa sanāca diezgan nelijīga)
Pagatavošana:
Sviestu izkausē un noliek, lai atdziest. Sakuļ olas ar cukuru, pievieno cepamo pulveri un citronskābi. Visu saputo. Pievieno biezpienu un izkausēto sviestu, pēc tam - miltus. Visu sajauc kopā un liek vēsā vietā pastāvēt 15 minūtes. Kad pīrāga masa ir ielieta formā, to pārklāj ar notīrītām un sagrieztām ābolu šķēlītēm. Pārkaisa ar kanēli un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Cep apmēram 50 minūtes.

Lūk - rezultāts:


Ja parēķina, nav no liesajiem ēdieniem (30 vienības :o ), bet kārtīgam Figūras draugam ir vienkārši jāmāk saskaitīt to, ko apēd. Tas arī viss noslēpums. ;)

P.s. Es neesmu kārtīgs FD. :)