pirmdiena, 2015. gada 17. augusts

Solar system


Viena nu jau diezgan pasena, taču neatrādīta padarītā atskaitīte...
Stāsts sekojošs: kopš esmu aizrāvusies ar astroloģiju, protams, manu prātu pārņēmušas planētas, to daba un ietekme uz cilvēku un ne tikai. Tomēr šī mana jaunā (vairs jau ne tik jaunā) aizraušanās nav atrāvusi mani no mana nu jau ilggadīgā hobija - izšūšanas. Gluži otrādi - man ļoooti gribējās izšūt kaut ko no astroloģijas tēmas. Ilgi meklēju piemērotu shēmu, līdz atradu. Tikt pie kopētas bezmaksas shēmas man tomēr neizdevās, tāpēc šī bija viena no tām retajām, kuru pirku. Jo man vajadzēja šo, un tikai un vienīgi šo - Saules sistēmu.
Motīvs diezgan paliels - 35 x 35 cm.

Kad šuvu, vēl īsti nezināju un nebiju pārliecināta, ko es ar šo motīvu gribēšu iesākt. Kā vienmēr, zināmais bija tikai viens - negribu pie sienas karināmu gleznu. Tā kā motīvs paliels, īpaši daudz variantu nebija un beigu galā paliku pie domas par somu. Gribējās vienu tādu "tematisko", ar ko doties uz dažādām astroloģijas lekcijām, semināriem un nometnēm. :)
Saucu palīgā jau sen pārbaudīto vērtību Klēru un viņa manis izšūto motīvu iedarināja, lūk, šādā somā:


Jā, soma paliela, varu tajā salikt kā visādas mapes un klades, tā arī portatīvo datoru. Nēsāju to jau divus gadus, reiz nācās pat nest uz ķīmisko tīrītavu... Un tas nozīmē tikai to, ka - jā, tā lietojas kārtīgi. :) Šobrīd jau stūrīši taisās padilt un tā... Bet astroloģijas soma man ir labu labā. :)


Dizains: Tereena Clarke. Šūts uz melnas 18 izmēra Aidas ar DMC diegiem. Izmantots 51 krāsu tonis.

svētdiena, 2015. gada 16. augusts

Lielā reinkarnācijas grāmata



Rojs Stemans "Lielā reinkarnācijas grāmata. Liecības par mūsu iepriekšējām dzīvēm".
Apgāds "Lietusdārzs"

Godīgi sakot, kad iegādājos šo grāmatu, sagaidīju no tās kaut ko vairāk / kaut ko citu. Lasīju un tā šķita ļoti teorētiska un diezgan garlaicīga, samērā sauss savāktu faktu uzskaitījums. Līdz šim vēl nevienu ezotērikas grāmatu nebiju lasījusi ar tādu garlaicību un gaidām pēc kaut kā vairāk. Bet izlasīt līdz beigām gribējās - ja nu gadījumā pašās beigās atrodu kādu spārnotu frāzi, kas tieši šobrīd man būtu vajadzīga un noderīga? Bet neatradu... :)
Vien pāris citāti. Vispārzināmas lietas, vien citiem vārdiem:

"Ticību reinkarnācijai mēs mēdzam uzskatīt par "Austrumu" filozofiju, bet [...] šo doktrīnu atbalsta daudzi Rietumu cilvēki. Turklāt vairumā gadījumu ticība nesakņojas kādā konkrētā reliģiskā pasaules uzskatā, bet drīzāk personiskajā pieredzē, liekot lietā loģiku, lai izprastu cilvēces evolūcijas pamatā esošos procesus un nonāktu pie slēdziena, ka mūsu būtības kodols ir neiznīcināma dvēsele."

"Daudziem cilvēkiem - iespējams, pat vairākumam - interese par reinkarnāciju nozīmē [...] mēģināt labāk izprast sevi vai atklāt jēgu savai pašreizējai dzīvei, salīdzinot to ar varbūtējo labklājības, piedzīvojumiem un vēsturiskiem notikumiem bagāto iepriekšējo eksistenci".