svētdiena, 2015. gada 16. augusts

Lielā reinkarnācijas grāmata



Rojs Stemans "Lielā reinkarnācijas grāmata. Liecības par mūsu iepriekšējām dzīvēm".
Apgāds "Lietusdārzs"

Godīgi sakot, kad iegādājos šo grāmatu, sagaidīju no tās kaut ko vairāk / kaut ko citu. Lasīju un tā šķita ļoti teorētiska un diezgan garlaicīga, samērā sauss savāktu faktu uzskaitījums. Līdz šim vēl nevienu ezotērikas grāmatu nebiju lasījusi ar tādu garlaicību un gaidām pēc kaut kā vairāk. Bet izlasīt līdz beigām gribējās - ja nu gadījumā pašās beigās atrodu kādu spārnotu frāzi, kas tieši šobrīd man būtu vajadzīga un noderīga? Bet neatradu... :)
Vien pāris citāti. Vispārzināmas lietas, vien citiem vārdiem:

"Ticību reinkarnācijai mēs mēdzam uzskatīt par "Austrumu" filozofiju, bet [...] šo doktrīnu atbalsta daudzi Rietumu cilvēki. Turklāt vairumā gadījumu ticība nesakņojas kādā konkrētā reliģiskā pasaules uzskatā, bet drīzāk personiskajā pieredzē, liekot lietā loģiku, lai izprastu cilvēces evolūcijas pamatā esošos procesus un nonāktu pie slēdziena, ka mūsu būtības kodols ir neiznīcināma dvēsele."

"Daudziem cilvēkiem - iespējams, pat vairākumam - interese par reinkarnāciju nozīmē [...] mēģināt labāk izprast sevi vai atklāt jēgu savai pašreizējai dzīvei, salīdzinot to ar varbūtējo labklājības, piedzīvojumiem un vēsturiskiem notikumiem bagāto iepriekšējo eksistenci".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru