svētdiena, 2010. gada 14. februāris

Vēja kūkas


Krustiņotāja Līnuška reiz dalījās savā pieredzē, kā viņa gatavo vēja kūkas. Tad nu arī man sagribējās pamēģināt, kas no tā visa sanāk. Ņēmu Līnuškas recepti, nedaudz pielāgoju savām prasībām un, rau, kas man no tā visa sanāca:

Mana (tiem, kam mūžīgi jādomā ko, cik un vai vispār ēst), nedaudz pielāgotā recepte:
150g sviesta (10 figūras draugu vienības)
1,5 glāzes ūdens (0 vienības)
300g miltu (12 vienības). Šķiet, ka nākamreiz likšu miltus bīīšku mazāk, jo šoreiz mīkla sanāca tāda samērā cieta, grūti bija taisīt kūciņas. Nu, varbūt vajadzētu ņemt kādus 280g.
5 olas (5 vienības).
Pildījumam:
200g saldā krējuma (8 vienības)
40g bezpiedevu jogurta (0 vienības) 
500g vājpiena biezpiena (5 vienības)
Splenda saldinātājs pēc garšas.

Pagatavošana:
Uz 200 grādiem ieslēdzu cepeškrāsni un sāku gatavot mīklu: katliņā ielej ūdeni, uzvāra. Verdošā ūdenī ieliek sviestu. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus. Maisa, maisa, līdz mīkla vairs nelīp pie katla un kļūst vienveidīga. Katliņu noņem no uguns un kādu laiciņu atdzesē, lai nav galīgi karsts, citādāk, pievienojot olas, tās sarecēs. Tātad, kad mīkla nedaudz padzisusi, pa vienai pievieno olas, mīklu nepārtraukti maisot, līdz iegūst vienveidīgu masu.
Ar konditorejas šprici uz cepešpannas spiež mīklas piciņas un liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties aptuveni 20-25 minūtes. Cepeškrāsni nedrīkst virināt, jo tādā gadījumā kūciņas sakritīsies, ja tās sakritīsies, tās nevarēs pildīt.
Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr sagatavo pildījumu. Kad tas ir gatavs, katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.
Rezultātā man tapa 54 vējas kūkas. Tās visas kopā ir 40 figūras draugu vienību vērtas. Attiecīgi - viena kūciņa - 1.5 vienības :)
Paldies Ļenai par recepti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru